Menu
Forside
Kontakt
Links
Om galleriet
Billedarkiv
Admin

Om galleriet

Galleriet er etableret i 1989 og har de seneste 6 år haft til huse på adressen Nørregade 81, 6700 Esbjerg.

Galleriet ejes og drives af Birgit Juhl og Svend Aage Aarsland i fællesskab. Begge ejerne er selv udøvende billedkunstnere.

Galleriet sælger udelukkende DANSK NUTIDSKUNST og fortrinsvis af de 2 indehavere:

Birgit Juhl:

Jeg har gennem mange år været selvstændig og arbejdet med supervision/konsultation, undervisning og terapi. Et arbejde, der både er meget krævende, udfordrende og givende, og som jeg ikke (eller i hvert tilfælde meget sjældent) kommer sovende til. Sådan er det også med billederne, men i modsætning til arbejdet er det samtidig en proces, hvor der er plads til at "slippe tøjlerne", lade tingene ske, og se hvad der kommer ud af det.

At male et billede tager som regel lang tid, da jeg dels maler med oliemaling og ofte på store lærreder, og dels maler lag på lag, så nyt liv, farver, former og figurer opstår. Det indebærer, at billederne lever deres eget liv, som jeg ofte ikke er i stand til at styre og derfor heller ikke ved, hvor ender. Og det er lige præcis det, der er en konstant udfordring, som skiftevis sender mig i himlen eller i helvede.

Se billeder i venstre spalte.


Svend Aage Aarsland:

Maleriet tager sit udgangspunkt i det abstrakte. Billederne er modernistisk abstrakte og inspirerede af COBRA malerne. Ofte med flere figurkompositioner i en stærk og farvekontrastfyldt komposition.

Se billeder i højre spalte.